Onderwijsstaking: leerkrachten De Klimboom helpen in de zorg

Leerkrachten van basisschool De Klimboom uit Dronten geven een maatschappelijke draai aan de landelijke onderwijsstaking. Naast het bijwonen van de manifestatie ‘Investeer in onderwijs’ in Lelystad bieden zij woensdag activiteiten aan voor bewoners met dementie in woonzorgcentrum Coloriet de Regenboog in Dronten. 

Net als in de zorg is in het onderwijs meer geld nodig. In beide beroepsgroepen is behoefte aan meer medewerkers en middelen, zodat én kinderen én ouderen de aandacht krijgen die zij verdienen. “Deze samenwerking vandaag is een mooie manier van solidair zijn en aandacht vragen voor de problematiek in het onderwijs en de zorg.”

“Vandaag geven wij geen taal en rekenen, maar geven wij de bewoners extra aandacht”, aldus Ludo van Doornik, directeur van basisschool De Klimboom. Een aantal leerkrachten brengt met bewoners in rolstoel een bezoek aan de markt. Anderen gaan met de ouderen sjoelen, koekjes bakken, bloemschikken of hen verwennen door de nagels te lakken. 

Mooie ervaringen leerkrachten
Zowel de leerkrachten als de bewoners hebben zich vermaakt. Een van de leerkrachten liep met de bewoners mee naar de markt in het centrum van Dronten. Zij vroeg een bewoner of hij een stroopwafel lustte. Meneer zei met stralende ogen dat hij dat wel heel lekker zou vinden. Een andere leerkracht liet weten dat de kleine dingen belangrijk zijn. En dat het mooi is hoe blij je bewoners kunt maken met een simpele activiteit of een goed gesprek.

> Omroep Flevoland kwam langs om te filmen. Klik hier voor het verslag