Oktoberfest proeverijen en personeelsfeest bij Coloriet

Het is smullen geblazen bij Coloriet. De keukenteams organiseren samen met diverse leveranciers een proeverij. Niet alleen voor bewoners en familie, maar ook voor bezoekers van het wijkplein. Aansluitend is er barbecue voor de medewerkers van de woonzorgcentra.
 
De Oktoberfest proeverij is een traditie bij Coloriet de Hoven in Lelystad en vindt dit jaar voor het eerst navolg bij Coloriet de Regenboog in Dronten. Het doel is ouderen en de collega’s en vrijwilligers die op de woongroepen koken, te laten proeven van nieuwe producten en gerechten. Groothandel Bidfood is de organisator die de leveranciers uitnodigt, zoals AH, W&G, Friesland Campina en Eetgemak.

Eiwit essentieel
Dit jaar staat de proeverij in het teken van eiwitrijke voeding. In de praktijk krijgen ouderen te weinig eiwitten binnen. Tijdens revalidatie, ziekte of wanneer het lichaam moet herstellen van een ongeval of operatie, is het belangrijk goed op de voeding te letten. Met name eiwitten zijn essentieel tijdens het proces van herstel. De koks en diëtisten van Coloriet adviseren hierin.

Personeelsfeest
Aansluitend op de proeverij is er een barbecue voor medewerkers voor beide locaties. Met muzikale omlijsting van Voice Factory en Jos van Schaaik, waarbij de handen de lucht in gaan. Bert Apperlo, directeur Intramurale Zorg bedankt in zijn speech iedereen voor de inzet het afgelopen jaar.

Met dank aan de leveranciers, medewerkers en vrijwilligers die deze middag tot een smulfeest hebben gemaakt.

> Meer foto’s staan op de Facebookpagina’s @colorietindronten @colorietdehovenlelystad