Julius, dierenvriend van Coloriet Laarstaete

Bij Coloriet zijn dieren van harte welkom. Neem bijvoorbeeld Julius, de hond van twee medewerkers van Coloriet. In de aanloop naar dierendag vertelt hij graag meer over zijn bezoekjes aan Coloriet Laarstaete.

Sinds 1,5 jaar ga ik, Julius, 3 dagen per week met mijn baasjes mee naar Coloriet Laarstaete. In het begin was ik nog een kleine puppy, maar inmiddels ben ik uitgegroeid tot een middelgrote knuffelvriend voor de bewoners. Maar ook mantelzorgers en medewerkers vinden mij erg lief.

Ik kan ondertussen alle bewoners onderscheiden en weet precies wat zij van mij verwachten. De ene wil mij alleen aaien en de ander wil mij weer verwennen met koekjes. Bovendien loop ik altijd met mijn baasjes mee om alle bewoners op te halen voor verschillende activiteiten. Ik weet iedereen te vinden en weet ook precies wie er allemaal mee willen. Op een paar kamers zijn ook altijd bewoners die speciaal voor mij hondenkoekjes hebben. Daar ga ik natuurlijk ook graag even langs.

Als iedereen druk bezig is kan ik gewoon even lekker liggen en ondertussen de boel in de gaten houden. Ook ben ik een paar keer gevraagd te komen bij bewoners die ernstig ziek waren. Om even een knuffel te geven, voor wat afleiding of gewoon om tot rust te komen. Fijn dat ze zelfs toen mij even wilden zien en dat ze zich even fijner voelden.

Mijn baasjes vinden het erg prettig dat zij de liefde voor mij met al hun bewoners kunnen delen. Wanneer ik er een keer niet ben word ik gemist. Dus als het enigszins kan ga ik altijd trouw mee. Ik hoop nog heel lang iedereen op Coloriet Laarstaete blij te maken met mijn aanwezigheid.

De dieren bij Coloriet

Naast Julius zijn er wel vaker dieren bij Coloriet te vinden. Bijvoorbeeld in de dierenweide van Coloriet de Regenboog of het hondenknuffelteam van Coloriet Laarhof. Maar ook de interactieve robotkat is op verschillende locaties van Coloriet te vinden.