Dag van de Diëtist gevierd met attentie collega’s

Op 19 september is het de Dag van de Diëtist. Om dit te vieren delen de diëtisten een presentje uit aan op de groepswoningen van Coloriet. Speciaal voor de zorgprofessionals, maar ook gastvrouwen of vrijwilligers, die dagelijks koken voor de bewoners.
 
De attentie past bij het thema duurzaamheid. Dit passen we ook toe in de zorg. Het presentje van de diëtisten bevat hulpmiddelen die helpen duurzamer te eten. Het bestaat uit een Eetmaatje van het Voedingscentrum, die helpt de portiegrootte te bepalen bij het koken van o.a. rijst, pasta, spaghetti en couscous. Een koelkastthermometer om de juiste temperatuur te vinden en zo voedselverspilling te voorkomen. En een handige sticker die op de groentela geplakt kan worden met daarop weergegeven welke producten er wel en niet in de koelkast bewaard moeten worden.
 
Ook duurzamer eten?
Wil je duurzamer eten? Dit kan eenvoudig door het maken van andere keuzes! Door meer groente, peulvruchten en granen te eten en minder vlees en zuivel ben je al duurzamer bezig. Maar ook het vervangen van tussendoortjes zoals kant-en-klare snacks, koekjes en snoep door fruit en ongezouten noten hebben een positief effect op het milieu. Let hiernaast op de herkomst van groente en fruit en kies zo veel mogelijk voor seizoensproducten. Wie eet volgens de Schijf van Vijf eet gezonder en duurzamer.
 
De zorgprofessionals waarderen de komst van hun collega’s. Ze komen bij alle locaties in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde.
 
> Lees hier wat diëtisten kunnen betekenen voor bewoners en cliënten van Coloriet.