Verhuizing gevierd met bbq en familie

Met de revitalisatie van Coloriet de Regenboog in Dronten ontstaan zes kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie. De bewoners van woongroep Korenbloem zijn de eersten die verhuisd zijn. Dat is zondag alvast gevierd met een barbecue met de familie.
 
Initiatiefnemer is Marjan, zij-instromer en maatschappelijk verzorgende in opleiding. “Ik zat een keer met een bewoner in de tuin en ik realiseerde me dat de zomer bijna voorbij is en dat de tuin vaker gebruikt mag worden.” Zij stelde bij haar collega’s een barbecue voor, ook met familieleden erbij. “Iedereen was
gelijk enthousiast.”
 
Dat de familieleden erbij zijn, vindt Marjan belangrijk. “De bewoners leven met elkaar in een kleinschalige woongroep en ontmoeten elkaar in de gezamenlijke huiskamer. Als zorgmedewerkers zorgen we samen met de mantelzorgers voor hun familielid met dementie.” De mantelzorgers hebben veel met elkaar gemeen. De barbecue biedt de gelegenheid elkaar, de zorgmedewerkers en de andere bewoners wat beter te leren kennen. “Zo kunnen zij ervaringen delen in dit ziekteproces.”
 
Het lekkere eten en het mooie weer zorgde voor een gezellige sfeer. Bovendien zorgden de man en dochter van
Marjan voor live muziek. “Iedereen heeft genoten en was het eens: dit moeten we ieder jaar doen.”