Roel Mulder gastspreker Alzheimer Café

Vrijdagmiddag 13 september zal Roel Mulder, verpleegkundig specialist bij Coloriet, spreken bij Alzheimer Café Dronten. Dit keer is het in Het Pluspunt in Swifterbant. Het onderwerp is “de 3 D’s”: Dementie, Delier en Depressie.
 
Op zich lijken het drie verschillende aandoeningen, maar ze hebben veel overlappingen. Daarom is het soms heel moeilijk om aan te geven welke van deze drie nu de klachten geeft, of dat het toch een combinatie is.
 
Bij ouderen komt regelmatig voor dat men geconfronteerd wordt met één, twee of met alle drie de aandoeningen tegelijk. Tijdens dit Alzheimer Café staat hij stil bij al deze drie vormen. Welke overeenkomsten ze hebben en hoe je het best ermee om kunt gaan.
 
Praktische info
Belangstellenden kunnen vanaf 13.30 uur binnenlopen in het Pluspunt, in dorpshuis De Steiger aan de Heraldiek 2a in Swifterbant, gemeente Dronten. De start van de cafémiddag is om 14.00 uur. Koffie en thee en toegang zijn geheel gratis.
 
Meer informatie komt op de site van Alzheimer Nederland te staan via www.alzheimer-flevoland.nl of via Facebook Alzheimer Dronten.
 
Bij de maandelijkse cafébijeenkomsten op de woensdagavond is ook altijd een van de casemanagers dementie van Coloriet aanwezig. Heeft u vragen over dementie? Dan kunt u ook altijd hen aanspreken.