Schenking speeltafel PI Lelystad aan Coloriet de Hoven

De Penitentiaire Inrichting Lelystad schenkt Coloriet de Hoven een speeltafel voor de kleinkinderen die op bezoek komen bij opa en oma in het woonzorgcentrum. De schenking is dankzij een match via de Lelystadse Uitdaging tot stand gekomen.

Het woonzorgcentrum aan De Ravelijn is een gastvrij middelpunt met sfeervolle hoekjes om koffie te drinken, krant te lezen of een praatje te maken bij het biljart. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor mensen uit de omgeving. Echter één hoekje ontbreekt nog en dat is een speeltafel voor kleine kinderen die op bezoek komen.

Deze wens is via Meta Jacobs, voorzitter van de Lelystadse Uitdaging, bij Esther Wiebes terecht gekomen zij is hoofd Detentie en Re-integratie van Penitentiaire Inrichting Lelystad (PIL).

“Vanuit het gevangeniswezen vonden wij de wens voor een speeltafel zo mooi, dat we meteen actie hebben ondernomen.”

De Penitentiaire Inrichting Lelystad wil op deze wijze laten zien dat zij zich maatschappelijk betrokken voelen binnen de gemeente Lelystad. Symbolisch biedt Esther Wiebes het laatste zakje met schroefjes aan Hanneke Bakker, hoofd zorg & welzijn bij Coloriet de Hoven. “We zijn er heel blij mee, dit is een prachtige kans om oud en jong te verbinden. Met dank aan de makers”, aldus Hanneke Bakker.  

Lelystadse Uitdaging verbindt ondernemers in Lelystad aan maatschappelijke organisaties.