Viral motorwens cliënt in vervulling

Op dinsdag 23 juli ging de wens van een 95-jarige cliënt in vervulling bij Coloriet de Hoven in Lelystad. Mevrouw Gelder wilde nog graag eens een ritje achter op de motor maken, zoals ze vroeger ook deed bij haar zoon. Na een oproep op Facebook, die een aantal weken geleden viral ging, was het nu dan eindelijk zo ver.

Toen haar zoon er nog was ging mevrouw altijd mee tijdens het motorrijden, achter op de motor. De wens om nog eens motor te rijden is gebleven. Achterop zou niet meer gaan, maar een zijspan was wel een optie.

De wensboom
Mevrouw zoekt regelmatig de gezelligheid op bij het wijkplein in Coloriet de Hoven. Daar staat ook de ‘tips en tops boom’ van de locatie. “Maar naast tips en tops zien we dat er ook veel wensen in hangen”, zegt Carin, coach welzijn.

Bij Coloriet sluiten we zo goed mogelijk aan bij de wensen en behoeften van bewoners en cliënten. Reden genoeg voor onze welzijnscoaches om zich in te zetten voor de wens van mevrouw. Het mogelijk maken van deze wens past ook volledig bij onze visie: Het leven is van jou.   

Oproep gaat viral
Coach welzijn Marrie probeerde de kracht van sociale media uit met een oproep:

Bij ons in Coloriet de Hoven (Lelystad) woont een mevrouw van 94 jaar. Zij zou zo graag nog eens motor willen rijden..., maar dan in een zijspan. Is er iemand met een motor met zijspan, die een ritje met deze mevrouw zou willen doen?

De communicatieafdeling van Coloriet deelde dit op de Facebookpagina van Coloriet de Hoven. Met als gevolg dat het bericht viral ging. Er waren dan ook veel mensen die aanboden om met mevrouw Gelder een rondje met een zijspan te maken. Mevrouw raakte echter ziek, dus moest de motorrit uitgesteld worden. Maar wat mooi is het dat zij nu, een week na haar 95e verjaardag, dit mocht ervaren. Een prachtig verjaardagscadeau!

De rit
In volledige motor outfit genoot mevrouw in de zijspan van de motorrit. “Het is net een sprookje!”, zegt mevrouw Gelder. Haar wens is écht uitgekomen.

Ook omroep Flevoland was aanwezig. Zij maakten een radio- en tv-opname.