Blog bestuurder: Kennismaken met méér collega's

Een verdubbeling van het aantal nieuwe medewerkers in de zorg! Dat is wat wij zien wanneer we de instroom van de eerste vier maanden van 2019 vergelijken met de eerste vier maanden van 2018. En afgelopen maand mocht ik kennismaken met deze nieuwe collega’s.

[Dit blog van Aukje Reinders, bestuurder Coloriet, is eerder verschenen in de interne nieuwsbrief voor medewerkers en vrijwilligers van Coloriet.]

Kom je bij Coloriet werken, dan krijg je een inwerktraject. Een onderdeel daarvan is kennismaking met de bestuurder, want ik wil ook graag mijn nieuwe collega’s leren kennen. Samen met Cathy, onze arbeidsmarkt projectspecialist, heb ik met hen gesproken. Wat maakt dat je bij Coloriet wil werken? En wat vind je van je nieuwe baan en werkomgeving?

“Ouderenzorg zó leuk!”
Door het faillissement van het ziekenhuis hier in Lelystad moesten diverse ziekenhuismedewerkers noodgedwongen op zoek naar een andere baan. Een aantal daarvan werkt nu bij ons. Unaniem zeiden zij: “Ik heb nooit geweten dat de ouderenzorg zó leuk is!” Fijn dat zij dat zo ervaren.

Ziekenhuis versus verpleeghuis
Een zei: “In het ziekenhuis hebben wij korte contacten met patiënten. Dan vraag je je bij ouderen, bijvoorbeeld met dementie, weleens af of het thuis wel goed zal gaan. Hier bij Coloriet kan ik hen nu langdurig met mijn professionele zorg en kennis ondersteunen. Deze verdieping in mijn vak is voor mij zeker een meerwaarde.”

Warm welkom
We zijn van duurzaamheid en dus laten wij potentiele collega’s voor wie de (ouderen)zorg nieuw is een dagje meelopen. Wij vinden het belangrijk dat zij een goede keuze maken. Is dit wat voor mij? Is deze organisatie wat voor mij? Wat ik terug hoor is dat jullie onze nieuwe collega’s een warm welkom hebben gegeven. Hoe fijn is dat! Ook de opleidingsmogelijkheden is een mooie reden om bij ons te willen werken.

“Je wordt weer gezien”
Een van de nieuwe collega’s werd erg aangetrokken door de duurzaam veranderende medische dienst, waar wij achter de schermen hard aan werken. “Hier mag ik echt weer mijn vak uitoefenen. Mijn specialisatie staat voorop. Je wordt weer gezien.”

Van elkaar blijven leren
Cathy en ik hebben in de gesprekken ook verteld over hoe wij onze organisatie zien. Wat wij belangrijk vinden. Ik hecht er veel waarde aan hoe we samen kleur geven aan waardevol leven. Met elkaar. Coloriet breed. Wat we van elkaar kunnen leren, als collega’s, als locaties, als takken van zorg. Bij deze kennismaking ontmoet je collega’s van andere locaties en hoor je verschillende verhalen en inzichten.

Ik schreef al dat wij van duurzame relaties zijn. Ook voor nieuwe collega´s is het belangrijk te weten: wil je doorgroeien of afwisseling? Dan zijn er ook mogelijkheden binnen Coloriet! Ook de collega´s op een andere afdeling geven je een warm welkom.

Aukje Reinders, bestuurder