Vanuit Educatief Centrum Biddinghuizen diensten Coloriet dichtbij

Meer ouderen wonen steeds langer thuis, waardoor de vraag naar wijkzorg toeneemt. Linda van Tilburg, hoofd Zorg & Welzijn: “Als Coloriet willen wij aansluiten op hun wensen. Daarom bieden wij onze diensten op het gebied van wonen, welzijn, zorg én behandeling nu ook in Biddinghuizen.”
 
Sinds deze week werken zij vanuit het Educatief Centrum. De wijkzorgverpleegkundigen, de thuiszorgmedewerkers, de casemanager dementie en de eerstelijns behandelaren zoals de ergotherapeuten en diëtisten van Coloriet Behandelcentrum. “Ons kantoor is meteen links.” Beheerder Henk Potgieter maakt hen tijdens een rondleiding wegwijs in het gebouw en legt de alarmering uit. “Wij moeten er altijd in kunnen, ook ’s nachts wanneer we acute zorg bieden.”

Wijkzorg

“Niemand wil afhankelijk worden van zorg”, zo vertellen wijkverpleegkundigen Teunie Keuter en Miranda Witte. “Het liefst worden we allemaal gezond oud. Wanneer iemand toch te maken krijgt met een ziekte of beperking dan staan wij voor hen klaar.” Coloriet werkt met kleine deskundige wijkzorgteams waardoor cliënten met vertrouwde gezichten contact hebben. “Wij bieden ook personenalarmering en Volledig Pakket Thuis.”

Behandelcentrum

Ook diëtist Susanne Bos is bij de rondleiding aanwezig. “Ik werk voor het behandelcentrum van Coloriet, samen met ergotherapeuten, logopedisten en fysiotherapeuten, maar ook met maatschappelijk werkers en psychologen en het medisch team, zoals de specialist Ouderengeneeskunde. Niet iedereen weet dat Coloriet zoveel te bieden heeft. Waar nodig werken wij nauw samen, zodat we optimale zorg kunnen bieden. Dankzij de korte lijnen kunnen we snel schakelen.” Dit doen zij niet alleen in de woonzorgcentra van Coloriet, zoals Coloriet de Regenboog in Dronten, maar ook bij de mensen thuis.   

Diëtist

Bij de diëtisten van Coloriet kan iedereen terecht om inzicht te krijgen in je eetpatroon en om een gezonde leefstijl aan te leren. Maar ook voor advies als er (tijdelijk) meer van je lijf wordt gevraagd zoals bij een forse sportprestatie of bij ziekte. Door de combinatie van medische en voedingskundige kennis beoordelen zij welke voeding past bij de situatie en doelen. “Onze aanpak is persoonlijk en praktisch. Of het nu gaat om te hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, darmklachten, overgewicht of ondergewicht.”
 
Wie meer wil weten kan contact opnemen met een van de klantadviseurs via 0320 290 508.
De diensten van de behandelaren staan op www.coloriet.nl/behandelcentrum.