´Eindelijk! Dagbesteding dichtbij´

Mensen met dementie een fijne dag bezorgen en mantelzorgers ontlasten. Dat is wat Hinny Meijer al jaren doet bij Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant. Met die ervaringen is zij vanaf nu de zorgcoördinator van het dagcentrum dat op 1 april start in Het Koetshuis.  

Met dagbesteding in huiskamersfeer biedt Coloriet ouderen die te maken hebben met dementie gezelligheid, structuur en regelmaat. Hinny Meijer: ‘Zij worden vaak onzeker omdat hun hoofd niet meer meewerkt. Dat maakt dat ze minder gaan ondernemen.’ In de dagcentra van Coloriet worden ze uitgedaagd op een manier die bij hen past. ‘Het gaat erom dat de activiteiten jouw welzijn vergroten. Want meer welzijn, is minder zorg.’

Actief blijven en bewegen is belangrijk om de hersenen te prikkelen. Het dagcentrum biedt meerwaarde. ‘De bezoekers hebben iets om handen en krijgen weer plezier in het leven. Samen eten is een stuk gezelliger dan als je alleen bent en daardoor eten ze meer en beter.’ Ze zijn minder eenzaam en vaak kunnen ze met minder medicatie toe.

‘En de mantelzorger wordt even ontlast, maar niet vergeten. Wij zijn er voor tips, advies en bieden een luisterend oor. We overleggen veel met hen als we bepaalde zaken signaleren. Onze zorg houdt niet op bij de voordeur. We hebben een groot netwerk waar we op terug kunnen vallen voor zowel de ouderen die bij ons komen, als hun omgeving.’

Voor vragen kunt u terecht bij de klantadviseur via 0320 290 508. Meer informatie staat op www.coloriet.nl/dagbesteding.