9 februari: Coloriet College Tour voor studenten

Investeren in de toekomst van VMBO-studenten. Dat is wat zorgorganisatie Coloriet  in samenwerking met ROC Friese Poort doet. Onder de naam Coloriet College bieden zij de praktijkgerichte opleiding Maatschappelijk verzorgende aan. Studenten volgen één opleiding, maar krijgen twee diploma´s. Op zaterdag 9 februari organiseren zij een open dag onder de naam Coloriet College Tour. Aanmelden kan tot 5 februari.

Het bijzondere is dat de studenten niet naar school gaan, maar les krijgen op de zorglocaties van Coloriet. De docenten van ROC Friese Poort en diverse medewerkers en zorgprofessionals van Coloriet geven hier les. De opleiding duurt drie jaar. Het laatste jaar is in BBL-traject met salaris en vergoeding van studiekosten. Bovendien is er baangarantie en mogelijkheid intern door te groeien. De zorglocaties zijn in Dronten, Zeewolde en Lelystad.

Toekomstgericht beroepsonderwijs

De studenten doen zo ervaring op in de hele keten van verpleeghuiszorg en de wijkzorg. Een vorm van toekomstgericht beroepsonderwijs, waarbij Coloriet inspeelt op de ontwikkeling dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen. De negentienjarige Alie volgt de opleiding via het zij-instroomtraject: "Ik ben een echte doener en nooit zo’n fan van school geweest. Daarom past Coloriet College bij mij. Omgaan met ouderen heb ik altijd leuk gevonden.”

Coloriet College Tour

Speciaal voor de VMBO-studenten organiseert de zorgorganisatie Coloriet College Tour. Tijdens de tour bekijk je de locaties in Lelystad en ontmoet je de doelgroep. Drink een kopje koffie mee, speel een spelletje, maak kennis met de Tovertafel en geniet samen van de lunch. Zo maak je niet alleen kennis met Coloriet College, maar ook met de ouderen. De open dag is op zaterdag 9 februari 2019 van 10 tot 15 uur en start bij Coloriet Laarhof in Lelystad. Aanmelden kan tot 5 februari. Meer informatie over de opleiding en het programma staat op coloriet.nl/tour.