Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Coloriet Laarhof beschikt over 16 kleinschalige groepswoningen. U woont samen met maximaal zes anderen en leeft in een dagelijks ritme dat zoveel mogelijk aansluit bij uw thuissituatie. Elke woning heeft een eigen voordeur, een sfeervolle huiskamer met keuken, een royaal terras, een mooie tuin en eenpersoonskamers. Het natuurlijk kleurgebruik met vele aardetinten draagt bij aan een huiselijke en comfortabele sfeer.

Veel bewegingsvrijheid
U kunt gaan en staan waar u wilt. Ruime gangen verbinden woningen met elkaar en zijn ingericht met herkenbare afbeeldingen en voorwerpen. Daarnaast beschikt Coloriet Laarhof over een besloten belevings- en bewegingstuin en kunt u als u daar behoefte aan heeft deelnemen aan vele activiteiten in en buiten de woning.

Communicatie met familie
Uw familieleden en mantelzorgers zijn van harte welkom in de groepswoning en kunnen als zij dit leuk vinden actief deelnemen aan huiselijke activiteiten. Via familienet, een beveiligde pagina op internet, kunnen wij berichten, foto's en een agenda delen. Ook als uw familie of mantelzorger er even niet is, kunnen zij op de hoogte blijven van hoe het met u gaat.

Zorg die bij u past
Als u nieuw bij ons komt wonen, kunt u ons samen met uw familie vertellen over uw persoonlijke interesses en wat u prettig vindt in het dagelijks leven. Ook is het mogelijk een levensboek te maken. Op deze manier kunnen onze zorgprofessionals hun zorg zo goed mogelijk aansluiten op wat u gewend bent en waar u behoefte aan heeft. Wij doen er door onze persoonlijke benadering alles aan om ervoor te zorgen dat u zich thuis voelt.