Inspectie prijst daadkracht Coloriet Laarstaete

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) complimenteert Coloriet Laarstaete vanwege de 100% score op infectiepreventie en hygiënemaatregelen.

De IGZ bezoekt steekproefsgewijs zorglocaties om te onderzoeken of zij voldoen aan de normen voor infectiepreventie en hygiëne. Het afgelopen half jaar heeft de IGZ twee keer een onaangekondigd bezoek gebracht aan het verpleeg- en behandelcentrum in Lelystad. Bij het eerste bezoek scoorde Laarstaete ruim voldoende, maar ontdekte de IGZ een aantal verbeterpunten. Bij het tweede bezoek scoorde de organisatie 100% op de verbeterpunten.

Betrokken medewerkers
Bert Apperlo, directeur van Laarstaete is blij met deze score. "De inspecteur geeft aan dat een 100% score heel bijzonder is en dat het alles zegt over de daadkracht van de organisatie. Ik vind het fijn te horen dat de inspecteur de betrokkenheid van de medewerkers bij het proces benoemt. De verbeteringen zijn grotendeels door hen bedacht en uitgevoerd. Daaruit spreekt de enorme betrokkenheid van de medewerkers op de bewoners en het besef van het belang van hygiëne en infectiepreventie."

 Klik hier voor het IGZ-rapport.