...
Search
Generic filters
0320 290 508

Ik ben Linda, vrijwilliger bij Coloriet Laarstaete

Linda omschrijft zichzelf als een ‘echt mensenmens’. Dus toen ze noodgedwongen thuis kwam te zitten, meldde zich ze bij Coloriet Laarstaete in Lelystad aan als vrijwilliger. Een gouden greep, zo bleek. ‘Ik dacht altijd dat het niks voor mij zou zijn om met mensen met dementie te werken, maar ik had het mis. Ik krijg hier zoveel energie van!’

‘Ik geef regelmatig handmassages en ik merk dat de bewoners dat erg fijn vinden’, vertelt Linda. ‘Een-op-een contact vinden de mensen erg fijn. En ik ook. Het verhaal achter de mens, dat vind ik mooi. Het is prettig om met oudere mensen te werken, merk ik. Ze hebben al een heel leven achter de rug en het is fijn om op deze manier iets voor ze te kunnen betekenen.’

Gewaardeerd worden

Linda geeft regelmatig handmassages en dat wordt erg gewaardeerd door de bewoners. ‘Een bewoonster hier zegt niks, ze knikt alleen maar. Ik vroeg haar op een ochtend of ze lekker geslapen had en ze knikte nee. Toen ik haar een handmassage gaf, zag ik haar ontspannen en daarna viel ze in slaap.’ Dat zijn de momenten waarop Linda geniet. ‘Als ik lach op iemands gezicht zie is mijn dag al goed.’

De vrijwilligster is iedere dinsdagochtend bij Coloriet Laarstaete en iedere donderdagmiddag bij de buren: Coloriet Laarhof. ‘Ik kwam hier gelijk binnen in een warm bad. Je wordt gewaardeerd, dat vind ik fijn om te merken. De bewoners herkennen me en vinden het leuk dat ik er weer ben. Ik fiets iedere keer met een big smile terug en onderweg lacht iedereen die ik tegenkom spontaan terug, zo blij ben ik.’

Deel uw mening over Coloriet
Helpt u mee onze zorg te verbeteren door uw waardering voor ons werk in te vullen?