Fysiotherapie

Waarom naar de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Fysiotherapie is er op gericht je zo goed mogelijk te laten bewegen. De fysiotherapeuten van Coloriet Behandelcentrum in gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde kunnen je helpen weer beter te leren bewegen.
 
Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten, waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van af weet, is de fysiotherapeut. Bij de fysiotherapeut kun je terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Wanneer fysiotherapie?

Met wat voor soort klachten ga je naar de fysiotherapeut? Het kan gaan om bijvoorbeeld:

•  Sportblessures (bijvoorbeeld knie-, enkel-, of schouder blessures)
•  Klachten door of tijdens het werk (bijvoorbeeld rug- of schouderklachten)
•  Klachten als gevolg van een ongeval of ziekte (bijvoorbeeld artrose, CVA, long- en of hartklachten)
•  Simpelweg omdat het lichaam ouder wordt (moeite met bewegen, stijfheid of een verminderde balans)

De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt je zodat je weer zo goed mogelijk je dagelijkse leven kunt voortzetten.

Voordelen van fysiotherapie bij Coloriet Behandelcentrum

•  Direct een afspraak
•  Avond en weekend openstelling
•  Meerdere specialisaties
•  Samenwerking met andere zorgverleners (zoals een diëtist en ergotherapeut) 
•  Contracten met alle verzekeraars
•  Lid beroepsvereniging(en)
•  BIG en CKR geregistreerdContact

Openingstijden: 8.00 - 17.00 uur.
Buiten kantoortijden behandeling in overleg.

E-mail: fysiotherapie@coloriet.nl

Telefoon: 0320 401 680

Medical taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar ook belangrijk voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Fysiotherapeuten Jerry en Fiona hebben de cursus medical taping afgerond en passen dit toe in onze praktijk.... Lees meer

Gratis spreekuur voor JVIJ judoka's

Vanaf 1 februari 2017 is er een gratis fysio inloopspreekuur voor leden van JVIJ op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur! JVIJ biedt in samenwerking met de fysiotherapeuten van Coloriet, iedere woensdag een gratis én vrijblijvend inloopspreekuur aan. De afspraak duurt 15 minuten en is op inschrijving. Er is wekelijks plaats voor 4 afspraken.... Lees meer

Samenwerking Coloriet en RAF sport

Coloriet Fysiotherapie houdt elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 een gratis inloopspreekuur bij RAF sport. Je kunt dan vrijblijvend een advies krijgen over je lichamelijke klachten. De trainers van RAF sport en onze fysiotherapeuten werken nauw samen om het maximale uit je zorgvuldige trainingsprogramma bij RAF sport te halen.... Lees meer

U kunt bij ons terecht voor

Over Coloriet

Coloriet is dé specialist in wonen, zorg en welzijn in Lelystad, Dronten en Zeewolde. Met onze gespecialiseerde zorg kunt u zo lang mogelijk leven op de manier waarop u dat wilt. Want: 'Het leven is van jou'.

 

Coloriet Behandelcentrum

Jongeren, volwassenen én senioren kunnen hier terecht voor behandelingen. Fysiotherapie, diëtetiek, logopedie en ergotherapie onder één dak, gevestigd in een van onze behandelcentra.