Ergotherapie

Waarom naar de ergotherapeut?

Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. De ergotherapeuten van Coloriet kunnen je hiermee helpen.

De ergotherapeut is de specialist in activiteiten. Ergotherapie is erop gericht je weer zo snel mogelijk al je activiteiten zo zelfstandig mogelijk kunt uitvoeren. Ergotherapie van Coloriet kan hulp bieden als je niet meer de activiteiten kunt uitvoeren zoals je gewend bent. Een ergotherapeut kan dan samen met jou kijken naar welke mogelijkheden zijn er om een activiteit op een andere manier uit te voeren of dat hulpmiddelen je kunnen ondersteunen om je zelfredzaamheid te vergroten.

Voordelen van ergotherapie bij Coloriet

  • Direct een afspraak
  • Behandeling zonder verwijzing van een arts (met uitzondering van CZ-verzekerden)
  • Samenwerking met andere zorgverleners waaronder fysiotherapeut
  • Werkzaam in Biddinghuizen, Dronten, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde
  • Contracten met alle verzekeraars
  • Lid beroepsvereniging(en)
  • Alle ergotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici

Waar wij je mee kunnen helpen 

Overbelasting

Tegenwoordig wordt er veel van iemand verwacht; werk, huishouden, gezin, hobby’s, sporten etc. dan is het soms lastig om alle ballen in de lucht te houden. Je kunt dan merken dat presteren op het werk minder is dan je zou willen, of dat het moeilijker is om thuis gezellig te zijn. Een ergotherapeut van Coloriet kan middels een coaching traject ervoor zorgen dat je je leven weer op de rit krijgt. 

Mantelzorger

Als mantelzorger komen er veel zaken op je bord. Dit kan zowel lichamelijk als emotionele druk en stress opleveren. De ergotherapeuten van Coloriet kunnen advies geven over hoe zorgactiviteiten het beste uitgevoerd kunnen worden, welke hulpmiddelen het zorgen voor de ander gemakkelijker maken, begeleiden bij aanvraagprocedures en coachen om ook je eigen tijd te blijven houden. 

Verminderde energie

Een trauma, ziekte en bijvoorbeeld pijn, zorgt ervoor dat er energie verbruikt wordt door je lijf, waardoor niet alle activiteiten meer uit te voeren zijn. De ergotherapeut van Coloriet adviseert en coacht naar een situatie waarbij je noodzakelijke en leuke dingen kunt blijven doen. 

Lichamelijke aandoening

Door een ziekte of trauma kun je lichaamsfuncties verliezen. Deze kunnen van tijdelijke of blijvende aard zijn en zorgen ervoor dat activiteiten niet meer zo uitgevoerd kunnen worden zoals je eerder deed. Bijvoorbeeld de was ophangen terwijl je pijn in je schouder hebt, is erg lastig. Een ergotherapeut van Coloriet kan dan kijken naar de activiteiten die niet meer, of verminderd lukken en adviezen geven over hoe de activiteiten wel uitgevoerd kunnen worden.Contact

Openingstijden: 8.30 - 17.00 uur.
Buiten kantoortijden behandeling in overleg.

E-mail: ergotherapie@coloriet.nl

Telefoon: 0320 401 680

U kunt bij ons terecht voor

Over Coloriet

Coloriet is dé specialist in wonen, zorg en welzijn in Lelystad, Dronten en Zeewolde. Met onze gespecialiseerde zorg kunt u zo lang mogelijk leven op de manier waarop u dat wilt. Want: 'Het leven is van jou'.

 

Coloriet Behandelcentrum

Jongeren, volwassenen én senioren kunnen hier terecht voor behandelingen. Fysiotherapie, diëtetiek, logopedie en ergotherapie onder één dak, gevestigd in één van onze behandelcentra.