Vrijwilligerswerk

Onze wens is dat onze cliënten hun leven kunnen voortzetten op de manier waarop zij dat zelf graag willen. Hierbij is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Ook worden er op al onze locaties leuke activiteiten georganiseerd. Hierbij kunnen wij altijd extra handjes gebruiken. Bent u de vrijwilliger die wij zoeken?

Coloriet is blij met haar vrijwilligers en dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid. Onze vrijwilligers bieden ondersteuning bij veelzijdige taken, zoals: assisteren bij activiteiten, (helpen bij het) koken, een wandeling maken, een kopje koffie drinken of assisteren bij een kerkdienst. Ook kunt u maatje worden van onze cliënten.

Samen kleur geven aan waardevol leven

Als vrijwilliger levert u een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze cliënten. U geeft net dat beetje extra aandacht en hulp, u kunt zorgen samen met onze zorgprofessionals voor een prettige sfeer en u verkleint de afstand tussen de leefomgeving van onze cliënten en de buitenwereld.

Het leven is van jou

Wij vinden het erg belangrijk dat onze cliënten - zoveel als mogelijk - eigen regie behouden over hun leven. Zij bepalen zelf hoe zij hun leven willen leiden. Daarmee zeggen wij: “Het leven is van jou”. 

Bent u de vrijwilliger die wij zoeken?

Coloriet zoekt mensen die graag iets voor een ander willen doen, anderen willen ontmoeten, vaardigheden willen leren, werkervaring op willen doen of behoefte hebben aan een zinvolle tijdsbesteding. Als vrijwilliger vult u de professionele zorg aan en wordt u begeleid door één van onze collega's. Heeft u affiniteit met ouderen en bent u zelfstandig, flexibel en hebt u verantwoordelijkheidsgevoel? Onze gegevens en meer informatie over vrijwiligerswerk zijn te vinden op www.werkenbijcoloriet.nl

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Coloriet

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u vragen over het vrijwilligerswerk bij Coloriet? U kunt dan telefonisch contact opnemen met één van onze locaties en vragen naar de vrijwilligerscoördinator van de betreffende locatie. Ook kunt u een e-mail sturen naar vrijwilligerswerk@coloriet.nl.

Ervaringsverhalen vrijwilligers

Onze vrijwilligers zitten vol met leuke, mooie, bijzondere en grappige verhalen over hun vrijwilligerswerk bij Coloriet. Deze ervaringsverhalen delen ze graag met u. Klik op de onderstaande quotes en lees de persoonlijke verhalen van onze vrijwilligers.

Lees het ervaringsverhaal van Erik van Beeren en Karin ten Tije: 'Koken op de afdeling brengt gezelligheid'

Lees het ervaringsverhaal van Erna van Elderen: 'Dagopvang geeft plezier én ontlast mantelzorgers'


Lees het ervaringsverhaal van Cees Keppel: 'Mensen liefdevol bijstaan in hun laatste levensfase'

 

Lees het ervaringsverhaal van Jeanny van Spaandonck: 'De dankbaarheid van de bewoners is heel groot'

Lees het ervaringsverhaal van Gea Keeven: 'Ineens kreeg ik een zoen op mijn wang' 

Lees het ervaringsverhaal van Thea van Gemeren: 'Actief bezig zijn leidt tot bewegen, interactie en plezier' 

Lees het ervaringsverhaal van Mariet Penninkhof: 'Ik help mee om het leven leuk te maken'

Lees het ervaringsverhaal van Sien Tooms: 'Ik geniet van andermans geluksmomentjes!'

Lees het ervaringsverhaal van Ellie Pijlman: ‘Ik houd enorm van de verhalen van vroeger’

Lees het ervaringsverhaal van Sipke Brandsma: 'Activiteiten zijn belangrijk voor mensen met dementie'

Lees het ervaringsverhaal van Diet Ebbens: 'Vrijwilliger zijn zorgt voor een heleboel gezelligheid'