Mantelzorg

Zorgt u langdurig en intensief voor uw partner, ouder, kind, vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. We vinden het belangrijk dat u een rol blijft spelen in het dagelijkse leven van uw dierbare en helpen u graag hierbij. Dit doen wij door u te ondersteunen of als u hier behoefte aan heeft de zorg (tijdelijk) van u over te nemen. Wij stemmen onze zorg af op uw wensen en mogelijkheden.

Gesprekken
Het kan zijn dat u eens wilt praten over uw situatie en over uw rol als mantelzorger. Dit kan tijdens een gesprek met onze maatschappelijk werker of psycholoog.

Meeloopdag
Woont u partner of familielid tijdelijk in Coloriet Laarstaete vanwege een revalidatieproces? Dan kunt u tijdens een mantelzorgmeeloopdag meekijken met de therapieën. Ook kunt u oefenen met praktische vaardigheden zoals het rijden met een rolstoel of het ondersteunen van uw partner met bepaalde handelingen.

Respijtzorg
De boog kan niet altijd gespannen staan. Dat geldt zeker voor mantelzorgers die een aantal dagen per week voor hun partner of familielid zorgen. Respijtzorg geeft u als mantelzorger de mogelijkheid om even vrijaf te krijgen van uw intensieve zorgtaak. Dit kan doordat uw partner bijvoorbeeld naar de dagactiviteiten gaat of enkele dagen in een van de woonzorgcentra komt wonen.

Themabijeenkomsten
Het kan prettig zijn om met lotgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan tijdens de themabijeenkomsten voor mantelzorgers. U krijgt praktische informatie en deelt uw ervaringen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over mantelzorgondersteuning? Neem dan contact op met onze klantenadviseurs via 0320 – 290 508 of per e-mail klantadvies@coloriet.nl.