Coloriet Ergotherapie

Wie zijn wij?

De ergotherapeuten van Coloriet

Onze ergotherapeuten:

  • leren u praktische handelingen uit te voeren op een manier die voor u minder moeite kost (minder belastbaar);
  • beoordelen of u hulpmiddelen (zoals een rolstoel of een til-lift) nodig heeft;
  • adviseren u over eventuele aanpassingen aan uw woning. Hierbij kunt u denken aan een keuken die in hoogte verstelbaar is (zodat u zittend kunt werken), een verhoogd toilet of een douchestoel;
  • adviseren u over de begeleiding door uw familie en andere verzorgers. Ook adviseren zij uw familie en/of andere verzorgers hoe zij u het best kunnen begeleiden;
  • verlenen nazorg indien u bijvoorbeeld bent ontslagen uit het ziekenhuis, revalidatiecentrum of verpleeghuis. De behandeling wordt door de ergotherapeut thuis vervolgt. Ook helpt de ergotherapeut u, indien nodig, bij het aanvragen van voorzieningen.

Kwaliteit Coloriet Ergotherapie

Alle ergotherapeuten van Coloriet zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Zij onderhouden hun kennis en kunde door regelmatig bij- en nascholing te volgen. Daarnaast blijven zij op de hoogte van hun vakkennis door het lezen van vakliteratuur.

Coloriet Ergotherapie is onderdeel van het Advies- en Behandelcentrum Coloriet (ABC)
Ons multidisciplinaire team staat voor u klaar.

Anne Zwagerman

Ergotherapeut

"Mijn naam is Anne Zwagerman, ik ben sinds 2013 werkzaam als ergotherapeut. Ik ben werkzaam op geriatrische revalidatiezorg, chronische somatiek en psychogeriatrie. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met moeilijk hanteerbaar gedrag middels sensorische integratie."

Annelies Kroon

Ergotherapeut

"Mijn naam is Annelies Kroon, ik ben sinds 2008 werkzaam als ergotherapeut. Ik ben werkzaam op de geriatrische revalidatiezorg en chronische somatiek. Mijn specialisatie is CVA / cognitieve revalidatie."

Anneloes Schaap

Ergotherapeut

"Mijn naam is Anneloes Schaap, ik ben sinds  2003 Werkzaam als ergotherapeut. Ik ben werkzaam in de eerste lijn in Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant en Zeewolde. Mijn specialisatie is handproblematiek, belasting en belastbaarheid en cliënten met dementie en hun mantelzorger."

Marielle Horrevorts

Ergotherapeut

"Mijn naam is Marielle Horrevorts, ik ben sinds 1994 werkzaam als ergotherapeut. Ik ben werkzaam in de eerste lijn in Lelystad. Mijn specialisatie zijn Parkinson en COPD."

Marije Schaaij

Ergotherapeut

"Mijn naam is Marije Schaaij, ik ben sinds 2006 werkzaam als ergotherapeut. Ik ben werkzaam in de eerste lijn in Lelystad en voor cliënten met de ziekte van Parkinson in Dronten en Zeewolde. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in belasting/ belastbaarheid en dementie."

Sylvie Jochemsen

Ergotherapeut

"Mijn naam is Sylvie Jochemsen, ik ben sinds 2012 werkzaam als ergotherapeut. Ik ben werkzaam op de tijdelijke opnames, chronische somatiek en psychogeriatrie."

Simone Schouten

Ergotherapeut

"Mijn naam is Simone Schouten, ik ben sinds 2007 werkzaam als ergotherapeut. Ik werk op geriatrische revalidatiezorg en psychogeriatrie. Ik ben gespecialiseerd in CVA, handproblematiek en COPD."

Mitchel de Jong

Ergotherapeut

“Mijn naam is Mitchel de Jong, ik ben sinds 2015 werkzaam als ergotherapeut. Ik ben werkzaam op de afdelingen psychogeriatrie, chronische somatiek en geriatrische revalidatie. Ik werk in zowel Lelystad als Dronten.”