Coloriet Ergotherapie

Werkwijze ergotherapeut

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreekt onze ergotherapeut uitgebreid uw situatie met u. In dit gesprek bespreekt de ergotherapeut met u welke dagelijkse handelingen u moeite kosten en welke veranderingen voor u nodig zijn om weer plezier te krijgen in de dingen die u graag doet.

Samen met de ergotherapeut gaat u op zoek naar oplossingen die ervoor zorgen dat u optimaal van u zelfstandigheid kunt blijven genieten. De ergotherapeut komt ook een kijkje nemen bij u thuis, om te zien hoe u zich redt in uw huidige woon-  en leefsituatie. Op basis hiervan stelt de ergotherapeut samen met u een ergotherapeutisch behandelplan op.

Behandeling ergotherapeut

Door de ergotherapeut wordt gekeken of de activiteit trainbaar is om weer zelfstandig te kunnen uitvoeren. Mocht dit niet lukken dan zal er gekeken worden of het op een andere manier voor u wel haalbaar is. Daarnaast zijn er talloze hulpmiddelen en aanpassingen die het dagelijks leven voor u makkelijker kunnen maken. De ergotherapeut oefent samen met u hoe u deze ergotherapeutische hulpmiddelen en aanpassingen inzet en bekijkt of ze bij u in huis goed werken. Denk bijvoorbeeld aan een handgreep in de douche, rolstoel, traplift, handspalk of hulpmiddelen bij het aankleden.

In de meeste gevallen regelt de ergotherapeut eerst een testexemplaar of leent iets bij de thuiszorg. Als u er volledig tevreden mee bent dan kunt u het product zelf aanschaffen. De ergotherapeut infomeert u graag over eventuele vergoedingen en begeleid u indien noodzakelijk bij de aanvraag hiervan.

Oefenkeuken Ergotherapie – Veilig en efficiënt manoeuvreren in een keuken

Coloriet Laarstaete beschikt over een oefenkeuken. Deze oefenkeuken wordt door ergotherapeuten gebruikt om met revalidanten dagelijkse activiteiten te oefenen voordat zij terug keren naar huis.

Lees het persoonlijke verhaal van Hans Pel (71 jaar): "In de oefenkeuken leer ik hoe ik thuis veilig in m’n eigen keuken kan werken"

Coloriet Ergotherapie is onderdeel van het Advies- en Behandelcentrum Coloriet (ABC)
Ons multidisciplinaire team staat voor u klaar.