Eiwitverrijking bij revalidatie

In Coloriet Laarstaete heeft u tijdens uw revalidatie een ruime keus aan voedingsmiddelen en- producten op het buffet. Wij bieden een passend productenaanbod met eiwitverrijking tijdens het ontbijt en bij de broodmaaltijd ’s avonds.
 
De broodmaaltijden zijn aangevuld met producten die passen bij de voedingsbehoefte van het grootste deel van de revalidanten. Het doel is om op deze manier een bijdrage te leveren aan een spoedig herstel, waarbij u in een zo goed mogelijke (voedings-)conditie weer naar huis kunt, langer vitaal blijft en minder snel te maken krijgt met een nieuwe periode van onwelbevinden.

Essentiële bouwstenen

Tijdens revalidatie, ziekte of wanneer het lichaam moet herstellen van een ongeval of operatie, is het belangrijk goed op de voeding te letten. Met name eiwitten zijn belangrijk tijdens het revalidatieproces. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en daardoor essentieel tijdens het proces van herstel. Op korte termijn kan een tekort aan eiwit leiden tot afbraak van spierweefsel. Dat gebeurt vooral wanneer het lichaam daarbij ook minder energie binnenkrijgt dan het nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat iemand niet voldoende eet. Op langere termijn leidt een tekort aan eiwit tot een gebrek aan spierkracht en een verminderde weerstand.

Eiwitrijke buffetkaart

U kunt bij het ontbijt- en avondbuffet kiezen uit verschillende eiwitrijke producten naast het al bestaande assortiment. Denk aan kwark, yoghurt, ongezouten noten en chocolademelk. Daarnaast heeft u twee keer per week de keus voor een ei bij het ontbijt. Met behulp van de eiwitrijke buffetkaart ziet u zelf of er veel, middel of weinig eiwit in een product zit en wat de meest passende keuze is. Op de eiwitrijke buffetkaart staat overigens ook aangegeven of een product passend is bij diabetes (suikerziekte).

Het aanbod is ruim en sluit zo veel mogelijk aan bij uw behoeften. U wordt gestimuleerd zelf bewust te kijken welke producten u kiest bij de maaltijd. Revalidanten die u voorgingen hebben hier positieve ervaringen mee.

Volg Coloriet Revalidatie
images/sideimages/buffet revalidatie.jpg
Meer informatie
Contact