Vrijwilligerswerk

Onze wens is dat onze cliënten hun leven kunnen voortzetten op de manier waarop zij dat zelf graag willen. Hierbij is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Kiezen voor vrijwilligerswerk bij onze organisatie betekent dat je er voor kiest om veelal met ouderen te werken.

Je kiest voor mensen die in hun eigen huis wonen en hulp nodig hebben of voor mensen die in onze woonzorgcentra verblijven. De mensen die bij ons wonen revalideren, hebben complexe zorgvragen of zijn dementerend. Met jouw hulp besteden wij extra aandacht aan onze cliënten en bewoners en spelen wij in op hun wensen en behoeften.

Waardering voor vrijwilligers

Wij hebben vrijwilligers in alle leeftijdscategorieën. Jongeren die naast hun opleiding vrijwilligerswerk willen doen. We hebben vrijwilligers die naast hun werk graag iets maatschappelijks willen betekenen. En we krijgen hulp van mensen die met pensioen zijn en nog wat tijd over hebben en deze nuttig willen besteden. Vrijwilligers worden erg gewaardeerd. Zeker door de cliënten, bewoners en hun familie daaromheen. Maar misschien nog wel meer door de medewerkers. Want daardoor hebben zij steun aan elkaar en krijgen onze cliënten nog meer aandacht waar ze zoveel recht op hebben.

Samen kleur geven aan waardevol leven

Als vrijwilliger lever je een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze cliënten. Je geeft net dat beetje extra aandacht en hulp, je zorgt samen met onze zorgprofessionals voor een prettige sfeer en je verkleint de afstand tussen de leefomgeving van onze cliënten en de buitenwereld.

Het leven is van jou

Wij vinden het erg belangrijk dat onze cliënten - zoveel als mogelijk - eigen regie behouden over hun leven. Zij bepalen zelf hoe zij hun leven willen leiden. Daarmee zeggen wij: “Het leven is van jou”. 

Wat kan jij doen?

Op de diverse locaties van Coloriet is de betrokkenheid van vrijwilligers groot. Onze vrijwilligers bieden ondersteuning bij veelzijdige taken, zoals: assisteren bij activiteiten, (helpen bij het) koken, een wandeling maken, een kopje koffie drinken, tuinieren of assisteren bij een kerkdienst. Ook kun je een maatje worden van onze cliënten. Zij willen zo graag een praatje maken of even naar de winkels. Wat je ook doet, het gaat om een prettige sfeer. Vraag aan onze vrijwilligerscoördinatoren wat de mogelijkheden zijn. 

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Coloriet

Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je vragen over het vrijwilligerswerk bij Coloriet? Je kunt dan telefonisch contact opnemen met één van onze locaties en vragen naar de vrijwilligerscoördinator van de betreffende locatie. Ook kun je een e-mail sturen naar vrijwilligerswerk@coloriet.nl.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de werktijden?

Je kunt zelf aangeven op welke dagen en tijdstippen je het liefste wilt werken. Gemiddeld werken de vrijwilligers twee dagdelen per week bij ons.

Krijg ik een vergoeding?

Nee, vrijwilligerswerk is onbetaald werk. Als je kosten maakt zoals reiskosten, kun je deze in sommige gevallen vergoed krijgen. Hierover maak je afspraken met de vrijwilligerscoördinator.

Krijg ik een overeenkomst?

Ja, alle vrijwilligers krijgen een overeenkomst waarin staat wat er afgesproken is. Zo scheppen we duidelijkheid naar beide kanten.

Kan ik een training volgen?

Wij vinden het belangrijk dat jij je als vrijwilliger blijft ontwikkelen. Daarom organiseren wij informatiebijeenkomsten en trainingen over diverse onderwerpen.

Hoe onderhoud ik contact met de andere vrijwilligers?

Je komt elkaar tegen op de locatie en tijdens de gezamenlijke overleggen. Daarnaast organiseren wij regelmatig gezellige activiteiten voor alle vrijwilligers.

Waar vind ik de privacy statement voor vrijwilligers?

Coronavirus: extra maatregelen

Wij staan voor de veiligheid en het welbevinden van kwetsbare mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gaan wij fasegewijs de landelijke maatregelen versoepelen. Dit vraagt maatwerk per locatie. Lees hier de veelgestelde vragen. ... Lees meer

Coloriet Wijkzorg Verhalen uit de wijk

Langer thuis wonen kan dankzij onze wijkzorg. Zij zijn de spil tussen mensen die zorg nodig hebben en zorgaanbieders binnen zorg, wonen en welzijn. Waarom is werken in de wijk zo leuk? Collega’s vertellen het zelf.... Lees meer

Coloriet mini magazine eerste editie

Krijg een inkijkje in het vak waar onze medewerkers zo trots op zijn: ik zorg, bij Coloriet. Dagelijks zijn wij van betekenis voor inwoners van de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde.... Lees meer