Nelie verkoos de ouderenzorg boven kraamzorg

“Achter iedereen schuilt een verhaal”

Nelie wilde als 16-jarige in de kraamzorg werken, maar na een stage in de ouderenzorg was ze om. "Het was voor mij als een warm bad. De ouderen die ik verzorgde hadden zoveel levenservaring en namen mij helemaal mee in hun wereld. Ik wist het direct: van dit werk word ik blij!"
 
Nu, bijna twintig jaar later, is ze senior verpleegkundige bij woonzorgcentrum Coloriet de Hoven. Haar werk is zowel praktisch (ze werkt dagdelen mee in de zorg) als coördinerend. In het geval van bijzonderheden en calamiteiten is Nelie degene die wordt opgeroepen. "Een verantwoordelijke baan, maar ontzettend leuk en uitdagend! Ik heb graag de touwtjes in handen", zegt ze enthousiast.

Opleidingen

Na haar opleiding verzorgende IG, deed ze de opleiding MBO verpleegkunde. Nelie startte onlangs de studie HBO verpleegkunde niveau 6. ‘Ik zou uiteindelijk heel graag verpleegkundig specialist willen worden, ook wel nurse practitioner genoemd. Maar we doen het stap voor sta", lacht ze.
  
Ze vertelt dat haar team en leidinggevende haar stimuleren om verder te leren. "Ik wil heel graag mijn kennis verdiepen en verbreden en dit wordt gewaardeerd. Ik word op alle gebieden ondersteund. Wat dat betreft is Coloriet een goede werkgever. Als je de wil hebt en inzet toont zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Er wordt echt naar je geluisterd."
 
Nelie houdt van de ouderenzorg. "Achter iedereen schuilt een verhaal, al zijn het soms verdrietige verhalen. Dat mensen hun verhalen aan mij toevertrouwen blijf ik bijzonder vinden. Sommige mensen krijgen veel bezoek, maar er zijn ook bewoners die niemand meer om zich heen hebben. Bij mij mogen ze hun hart luchten."

Laatste station

Ze vertelt dat De Hoven voor de meeste mensen het laatste station is. "Ik probeer me zelf iedere dag de vraag te stellen: wat zou ik in deze situatie zelf graag willen. Niet iedereen kan zichzelf meer goed uiten en dan ben je als verzorgende of verpleegkundige de handen, ogen en oren van de bewoner", legt ze uit.
 
"Jaarlijks houden we een herdenking voor de mensen die zijn overleden. Het mooiste is wanneer familieleden die je al een tijd niet meer hebt gezien, je om de nek vliegen en je bedanken voor de zorg van hun geliefde. Dit soort momenten zijn voor mij de kers op de taart. Dan weet ik dat mijn werk zinvol is."
 
"Bij Coloriet leer je iedere dag. Ik leer van de bewoners, collega’s komen met vragen bij mij en andersom leer ik ook weer van hen. Werken in de ouderenzorg is waardevol en mooi", besluit ze.

Interesse?

Wil jij graag, net als Nelie, in de ouderenzorg werken? Volg dan bij Coloriet College de opleiding Maatschappelijk verzorgende. Je doet dan één opleiding en krijgt twee diploma’s. Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

Lees ook het verhaal van Bob
Lees ook het verhaal van Eline
Lees ook het verhaal van Aline
Lees ook het verhaal van Yvonne
Lees ook het verhaal van Nathalie
Lees ook het verhaal van Joanne

Volg Coloriet College