"Dankzij de wijkverpleging van Coloriet staan we er niet alleen voor"

Henk de Bruin maakt gebruik van de wijkverpleging van Coloriet. ‘De verpleegkundigen doen veel meer dan alleen het verlenen van zorg. Ze denken actief met mij mee op welke manier ik weer zo snel mogelijk de oude kan worden en mezelf weer goed kan redden’, zegt hij.

‘Een half jaar geleden kreeg ik een herseninfarct. De wereld stond even stil. Ineens moest ik rustig aan doen en naar mijn lichaam leren luisteren. Mijn toekomstperspectief veranderde in een klap. Ik had me een leuker eerste jaar van mijn pensionering voorgesteld.

Spannend
Gelukkig gaat het alweer een stuk beter. Ik heb een intensief revalidatietraject achter de rug bij Coloriet Laarstaete en ik woon sinds twee weken weer thuis. Ik keek er erg naar uit om weer naar huis te gaan, maar merkte dat mijn vrouw en dochter het wel spannend vonden. Ik ben afhankelijk van hun ondersteuning, daar ben ik me heel erg van bewust.
Tijdens een prettig gesprek met de arts en de wijkverpleegkundige van Coloriet hebben we gekeken welke ondersteuning ik precies nodig heb. Ik heb nog moeite met het uitspreken van bepaalde klanken. De logopediste blijft me daarom helpen bij het verbeteren van mijn spraak.

Praktische oplossingen
Op advies van de wijkverpleegkundige heb ik vorige week kennis gemaakt met de ergotherapeut. Zij biedt praktische oplossingen voor problemen waar ik tegenaan loop. Zo kost het me –doordat mijn linkerbeen nog niet optimaal meewerkt- veel moeite om trap te lopen en ook is het smeren van een boterham een hele opgave. Dankzij goede adviezen en hulpmiddelen gaat het nu al een stuk beter.
De verschillende behandelaren kennen elkaar en wisselen informatie uit en staan in nauw contact met de wijkverpleegkundige en de arts. Hun doel is om mij weer zo snel mogelijk op de been te helpen. Daarbij hebben ze gelukkig ook oog voor mijn vrouw en dochter.

Mantelzorgerondersteuning
Mijn vrouw en dochter zijn de afgelopen maanden dag in dag uit met mij bezig geweest. Binnenkort gaan ze een lang weekend stoom uitblazen in Zeeland. Ik logeer die dagen in een zotelkamer van Coloriet. Wat een mooie regeling en wat fijn dat de wijkverpleegkundige, die zag dat mijn vrouw een break nodig had, ons hierover vertelde.
Mijn wijkverpleegkundige is zowel zorgzaam als doelgericht, mijn persoonlijke wensen staan hierbij voorop.  Ik ben een vroege vogel, dus ik heb overlegd dat ze zoveel mogelijk in het begin van de ochtend langskomt.  Doordat ik een vast aanspreekpunt heb, bouwen we een band met elkaar op. Ik kan altijd bij haar terecht voor vragen of advies. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel.
Kortom, ik richt me vol overgave op de toekomst. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik over een paar maanden weer samen met mijn vrouw kan wandelen in het bos en ik kijk ernaar uit om volgend voorjaar weer een rondje te fietsen. Coloriet ondersteunt mij in vele opzichten om mijn doel te bereiken. Daar ben ik ze erg dankbaar voor!’

Wilt u meer weten over wijkverpleging?
Klik hier voor meer informatie over wijkverpleging. U kunt ook direct contact opnemen met één van onze klantadviseurs.